28 грудня 2023 22:35

​"Будемо вболівати за Мудрика". В.о. міністра молоді та спорту України порівняв футболістів та інженерів, пояснивши виїзд гравців за кордон

Фото - ua.depositphotos.com


В.о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний розповів, що Михайло Мудрик не понесе жодного покарання за те, що виїхав за межі України під час військового стану в нашій державі, який обмежує виїзд чоловіків за кордон.


Матвій Бідний відверто зізнався, що футболісти, зокрема вінгер лондонського Челсі Михайло Мудрик, мають певні привілеї перед іншими українськими чоловіками стосовно виїзду за межі нашої країни, бо вони можуть представляти нашу країну всьому світу, а, наприклад, інженери – ні.

«З точки зору певної справедливості, чим відрізняється людина, яка виїжджає за кордон грати у футбол, від людини, яка, наприклад, їде за кордон працювати за контрактом інженером? З одного боку, нічим. З іншого – відрізняється, тому що (футболіст) показує Україну всьому світу, говорить про Україну всьому світу».

Політик чітко дав зрозуміти, що Мудрика ніхто і ніяк карати не буде. І виключати вінгера Челсі зі складу молодіжної команди України, яка зіграє на Олімпіаді-2024 року, теж.

«Мудрика ми не будемо виключати зі збірної і будемо вболівати за нього. Хай прославляє нашу країну як зможе», — цитує Бідного ВВС.