27 грудня 2023 16:46

"Форвард без слабкостей". В Іспанії порівняли Довбика із супергероєм

Фото - ua.depositphotos.com


Іспанський портал Vavel розібрав гру українського нападника «Жирони» Артема Довбика та порівняв його з Зимовим Солдатом – персонажем кіновсесвіту Marvel.


«У всесвіті Marvel Зимовий Солдат був одним із найхолодніших і найсмертоносніших людей у світі. Цю холоднокровність і вбивчу здатність Довбика забивати голи можна порівняти з персонажем Marvel.

Хоч він і забивав у єврокубках у складі «Дніпра-1», проте він не був одним з гучних імен у європейському футболі. Незважаючи на це, спортивний директор «Жирони» Кіке Карсель повірив у футболіста, заплативши 7.5 мільйонів євро за 70% прав на нього.

Його 189 сантиметрів росту робили його схожим на грубого та повільного гравця. Це виявилося далеким від істини: українець є одним з найшвидших та найспритніших форвардів ліги, а також чудово почувається у грі в пас.

Він є третім бомбардиром Ла Ліги. Позаду нього такі футболісти як Грізманн, Мората, Левандовськи, Родріго.

Якщо хтось ще сумнівається, то поява Довбика в «Жироні» – невипадкова. Українець ідеально підходить для системи Мічела, а найкращим для нього партнером є співвітчизник Віктор Циганков. Сила їхнього дуету була чудово продемонстрована у матчі проти «Барселони», коли Артем забив з передачі Віктора. Цей гол претендує на звання найкращої комбінації Ла Ліги у грудні.

Довбик прекрасно розуміє систему гри Мічела. Українець вміє грати у просторі, спиною до воріт, в один дотик та головою,що робить його форвардом без слабких місць».

В цьому сезоні чемпіонату Іспанії Артем Довбик провів 17 матчів, відзначившись 11 забитими м'ячами та 4 гольовими передачами. Раніше повідомлялося, що ним цікавиться «Барселона».