26 грудня 2023 14:49

Мірча ЛУЧЕСКУ: "У "Шахтарі" ми вигадували з гравцями всілякі змагання у басейні"

Колишній головний тренер "Динамо" і "Шахтаря" Мірча Луческу розповів про те, як зберегти конкурентоспроможність у команді.


"Сьогодні так не вийде не раніше, але можна знайти інші шляхи. Головне відчувати і підтримувати ентузіазм. У "Зеніті" та "Шахтарі", коли ми їздили на тренування влітку, то вигадували з гравцями в басейні всілякі ігри та змагання. Я влаштовував їм перегони під водою, щоб подивитися, хто переможе. Там теж видно їхній потенціал.

Коли мені було 65-66 років, я їх перемагав. Я шукав способи навчити їх бути конкурентоспроможними. Бути постійно конкурентоспроможними. Це частина виховання гравця. Ви повинні змусити їх перетворити кожну мить на змагання. Зрештою, що таке футбол? Змагання, в першу чергу, з самим собою. І це найважливіше.

Це змагання з м'ячем, з суперником, з партнером по команді, коли є матчі. Тренування гравця має бути зосереджене на змаганні. Мессі і Роналду дуже допомагає те, що вони завжди хочуть бути першим номером, це те, що тримає їх на цьому рівні, - цитує Луческу Fanatik з посиланням на Suflet de Rapidist.