25 грудня 2023 23:19

Воротар "Барселони" Пенья: "Якщо погодишся бути запасним, у результаті навіть ним не будеш"

Запасний голкіпер "Барселони" Іньякі Пенья висловився про конкуренцію з основним воротарем каталонського клубу Марком-Андре тер Штегеном. Нагадаємо, Пенья захищає ворота синьо-гранатових протягом останнього місяця, замінюючи німця, який отримав травму.


«Запасному воротареві треба бути терплячим, бо ніколи не знаєш, коли з'явиться шанс проявити себе. Потрібно завжди бути готовим. З терпінням приходить успіх.


Я багато чого навчаюсь у Марка. Ми намагаємося допомагати один одному якнайбільше і робити один одного краще, борючись за місце у воротах. Кожен із нас хоче бути у стартовому складі. Адже якщо ти погодишся стати другим воротарем, зрештою навіть ним не будеш.

Я адекватно оцінюю свою роль у команді зараз. Якщо в майбутньому зможу стати першим номером – буде чудово», – наводить слова Пеньї Marca.


Пенья знаходиться у системі «Барселони» з 2012 року. Цього сезону воротар провів за «блауграну» сім матчів у всіх турнірах, у яких пропустив 12 голів. Контракт гравця з каталонським клубом діє до кінця червня 2026 року. Орієнтовна вартість футболіста, за даними інтернет-порталу Transfermarkt, – 8 млн. євро.