23 грудня 2023 18:48

"Тоттенхем" перервав переможну серію "Евертона" в АПЛ, Миколенко повернувся на поле після травми

Матч 18-го туру англійської Прем'єр-ліги, в якому Тоттенхем приймав Евертон з українським захисником Віталієм Миколенком у складі, відбувся 23 грудня і завершився перемогою господарів поля (2:1).


Тоттенхем обіграв Евертон у домашньому поєдинку 18 туру чемпіонату Англії, який пройшов у Лондоні в суботу, 23 грудня (2:1).


Українець Віталій Миколенко, який пропустив дві останні ігри «ірисок» через мікротравму, провів повний матч на позиції лівого захисника.


Господарі вийшли вперед уже на дев'ятій хвилині – Миколенко дозволив подати зі свого флангу валлійському форварду суперника Бреннану Джонсону, а екс-нападник «ірисок» Рішарлісон точно пробив ногою у ближній кут воріт Джордана Пікфорда.


Незабаром форвард Евертона Домінік Калверт-Льюїн небезпечно пробивав головою по воротах суперника після навісу у виконанні українця, але італійський воротар "шпор" Гільєлмо Вікаріо зробив сейв.

На 18-й хвилині корейський нападник Тоттенхема Сон Хин Мін ударом з-за меж штрафного майданчика забив другий гол у ворота «ірисок».


Наприкінці першого тайму стався оригінальний епізод – у штрафному майданчику господарів опинився другий м'яч, який перешкодив Миколенку точно пробити по воротах суперника після прострілу з правого флангу.


Після перерви Тоттенхем контролював хід зустрічі, але на 82-й хвилині Евертону таки вдалося скоротити відставання в рахунку – португальський хавбек Андре Гомеш, який відновився після тяжкої травми та вийшов на поле вперше у поточному сезоні, потужно пробив у дальній кут після подачі з кутового.

За дві хвилини Вікаріо врятував свою команду від другого гола після удару нідерландського форварда Евертона Арно Данжуми.


Чемпіонат Англії 18 тур


Тоттенхем – Евертон – 2:1

Голи: Рішарлісон, 9 (1:0), Сон, 18 (2:0), Андре Гомеш, 82 (2:1)