21 грудня 2023 21:46

Райхарт: "Суперліга – альтернатива Лізі чемпіонів, вона може чудово співіснувати з Ла Лігою. Саудівських клубів не буде – це європейський проект"

Генеральний директор Суперліги висловився про майбутнє турніру.


Сьогодні суд Європейського Союзу виніс рішення на користь Суперліги, ухваливши, що ФІФА та УЄФА «зловживають домінуючим становищем».


«Світ футболу звик до жорсткої 70-річної монополії. Доведеться міняти чіп. Комусь це коштуватиме дорожче, комусь менше. Клуби повинні розуміти, які великі можливості вони мають.


Досі навіть найкращим клубам Європи загрожували [щоб вони не вступали до складу Суперліги]. Загрози є реальними. Я бачив коментарі команд, у яких згадувалась Суперліга минулого, а не нинішня. Нині це відкрите та меритократичне змагання.

У Суперлізі не буде жодних привілеїв для жодного клубу. Жоден саудівський клуб не зможе увійти до її складу. Це європейський і лише європейський проект.


Ла Ліга та Суперліга можуть чудово співіснувати. Суперліга – альтернатива Лізі чемпіонів.


Ми працюємо на благо футболу і тому розмовляємо з усіма, включаючи УЄФА. Нас не хотіли слухати, то працює монополія. Тепер ситуація змінилася», – сказав Бернд Райхарт.