14 грудня 2023 14:34

Юрій ЯРОШЕНКО: "На прощання "Зоря" зобов'язана гримнути дверима"

14 грудня футболісти «Зорі» в польському Любліні прийматимуть в заключному поєдинку групового раунду Ліги конференцій ісландський «Брейдаблік».


В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець «Зорі» Юрій Ярошенко поділився своїми очікуваннями від сьогоднішнього протистояння:

– Для суперників цей поєдинок вже не має турнірного значення. «Брейдаблік» й не розраховував на вихід з групи, а «Зоря» втратила всі шанси після неочікуваних поразок від ізраїльського «Маккабі». Ось чому в Любліні на першому плані буде імідж учасників, який останнім часом похитнувся, й можливість заробити преміальні за перемогу від УЄФА.

– А якого Ви результату очікували від «Зорі» в поточній єврокубковій кампанії?
– Принаймні, був упевнений, що в Лізі конференцій луганчани проб'ються до наступного раунду. Але, як на мене, чехарда на тренерському містку стала на заваді. Впевнений, що клубне керівництво поспішило із звільненням Валерія Кривенцова.

– Проте останнім часом справи в «Зорі» в чемпіонаті УПЛ пішли на краще, були здобуті очки в поєдинках з командами з чільної групи – «Рухом» та «Кривбасом».
– Для мене це не було несподіванкою. Адже в «Зорі» доволі непоганий підбір виконавців. І в невдачах, які переслідують луганчан винні не лише футболісти.

– Завдяки чому луганчани можуть сьогодні голосно гримнути дверима?
– Оскільки чемпіонат Ісландії вже давно завершився, то футболісти «Брейдабліка» без ігрової практики перебувають не в бойовій спортивній формі. Цим повинні скористатися луганчани. По-друге, індивідуальна майстерність футболістів «Зорі» – вища. Це в ключові моменти обов'язково дастся взнаки.

– Що може перешкодити футболістам «Зорі» взяти гору?
– Вони самі, якщо не налаштуються належним чином. Бо «Брейдаблік» – суперник згуртований, який завжди бореться до кінця. Також мене турбує безпорадність луганчан в центрі оборони, думаю, що вони й сьогодні не збережуть свої ворота недоторканими. Все ж, схиляюся до того, що «Зоря» заб'є, як мінімум, на один м'яч більше.


Фоно - ФК Нива В