14 грудня 2023 08:31

Чи торкнеться матчу проти збірної України? УЄФА покарала і Боснію через уболівальників

Фото - ua.depositphotos.com


УЄФА наклав дисциплінарні санкції на Федерацію футболу Боснії і Герцеговини за дискримінаційну поведінку її вболівальників та запуск феєрверків у матчі 9-го туру кваліфікації Євро-2024 у групі J проти Люксембургу (4:1 на користь «червоних левів»).


Рішення дисциплінарного комітету УЄФА (CEDB):

Оштрафувати Федерацію футболу Боснії і Герцеговини на 40 000 євро та заборонити Федерації футболу Боснії і Герцеговини продавати квитки своїм виїзним уболівальникам на наступний (1) матч змагань УЄФА. Також оштрафуватиме Федерацію футболу Боснії і Герцеговини на 10 000 євро за вторгнення фанів на ігрове поле.

Наступний поєдинок Боснія і Герцеговина проведе проти команди України в плей-оф Євро-2024 за шляхом В. БіГ буде стороною, що приймає, тому санкції не торкнуться цього поєдинку.

Збірну України також оштрафував УЄФА. Причина – расистські висловлювання вболівальників на матчі проти Італії. УАФ має заплатити штраф у розмірі 20 тисяч євро та обмежити частину українських уболівальників на наступний матч під егідою європейської асоціації, в якому вона виступатиме як приймаюча асоціація.

Таким чином, гру плей-оф Євро-2024 Боснія та Герцеговина – Україна не торкнуться ці санкції від УЄФА.