13 грудня 2023 19:03

П’єрлуїджі Колліна: "Насильство, словесні та фізичні образи щодо суддів - рак, який може коштувати футболу життя"

Голова суддівського комітету ФІФА П’єрлуїджі Колліна відреагував на побиття арбітра Халіла Мелера після матчу чемпіонату Туреччини «Анкарагюджю» – «Різеспор» (1:1).


«Ні як людина, ні як арбітр Мелер не заслуговував того, що пережив в Анкарі. Він виконував свою роботу, коли на нього напали на полі в кінці матчу, який він щойно обслуговував.


Світлина з Мелером, який лежить на полі, прикривши голову руками, поки його били ногами, а також фото з синцем - жахливі.

Насильство, словесні та фізичні образи щодо суддів - рак, який може коштувати футболу життя. Арбітра не можна бити через ухвалене ним рішення, навіть якщо воно неправильне. Його чи її машину не можна підірвати чи підпалити через пенальті.


На жаль, це не перебільшення, оскільки вибухи замінованих автомобілів та підпали машин – явище, яке траплялося в деяких країнах не так уже й рідко.


Ще жахливіше усвідомлювати, що по всьому світу існують тисячі суддів, які зазнають словесного та фізичного насильства на нижчих рівнях гри, про які не пишуть ЗМІ. Вони невідомі. І переважна більшість із них - молоді судді на початку своєї кар‘єри», - сказав Колліна.


Федерація футболу Туреччини відновить чемпіонат 19 грудня - його призупинили через побиття арбітра.