3 грудня 2023 12:06

Луческу бачить Україну потенційним фаворитом групи на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» та «Шахтаря» Мірча Луческу прокоментував результати жеребкування фінальної стадії чемпіонату Європи-2024, який відбудеться на полях Німеччини.


У ході жеребкування було визначено, що збірна Румунії потрапила до групи Е, де зіграє проти Бельгії, Словаччини та переможця плей-офф Ліги націй по шляху В, де володаря путівки між собою виявлять Ізраїль, Ісландія, Боснія та Україна.

«Бельгія – другий фаворит цієї групи, Румунія – третя, але є шанси. На боці Румунії чудовий прогрес порівняно із минулим роком та гарні зіграні матчі. Вони є основою формування групи дуже професійних гравців. Їх не можна називати особливими, інакше вони б грали у Лізі чемпіонів, але Румунія має гарний настрій».


«Загалом це збалансована група. Я зараз не бачу в ній лідера. Бельгія? Я не знаю, чи краща ця команда за, наприклад, Україну. Якщо Україна кваліфікується на Євро-2024, то вона мені здається найсильнішою [у групі]. Враховуючи, що в українців чотири футболісти стартового складу грають у англійській Прем'єр-лізі, двоє – в іспанській Ла Лізі, плюс решта... Це команда, яка дуже зросла. Це команда, яка теж має драматичну ситуацію», - заявив Луческу.