2 грудня 2023 12:58

Олександр СВАТОК: "Погодний фактор сильно впливає на нас"

Захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток поділився очікуваннями від матчу 16-го туру УПЛ проти полтавської «Ворскли».


– Сашко, «Ворскла» цього сезону не дуже стабільна, хоча останнім часом команді вдалося знайти себе та набрати очки. Чим небезпечний цей суперник?


– У них є свій малюнок гри, це сильна команда із якісними гравцями. Тому нам потрібно дуже сумлінно зіграти та докласти чимало зусиль, аби здобути позитивний результат.


– До всіх цих факторів додається ще й погодний: десь лежить сніг, десь газон стає важчим. Наскільки це впливає на ваші дії на поле?


– Сильно впливає, чого приховувати. Але ж це не перший рік ми граємо в таких умовах. Маємо бути готові до цього і постаратися припускатися меншої кількості помилок.


– Ваша команда зараз йде першою у турнірній таблиці. Вам психологічно комфортно чи все ж відчуваєте тиск, пов’язаний із тим, що переслідувачі досить близько, а у декого ще й матчі в запасі?


– Не можу казати від імені всієї команди, але як мені здається, ми рухаємося від гри до гри, до турнірної таблиці особливо не заглядаємо. Усі думки про найближчого суперника. Зараз – «Ворскла», далі буде «Полісся». Ось так і крокуємо, від гри до гри.


– У матчі проти «Чорноморця» ушкодження дістав Сашко Філіппов. Він зараз у загальній групі чи все складніше?


– Я думаю, завтра побачимо.


– Із одеситами вийшла насичена гра, багато голів. Наскільки фізично було важко відійти після неї?


– Ну, ми вже прийшли до тями. Звісно, непрості погодні умови, було нелегко, але нікому не цікаво, відійшли ми чи ні. Завтра чергова гра і все вирішуватиметься на футбольному полі.


Поєдинок «Дніпро-1» – «Ворскла» відбудеться 2 грудня о 17:00 за київським часом.