30 листопада 2023 11:54

П'єрлуїджі Колліна: "Жорстокість по відношенню до арбітрів - ракова пухлина, з цим треба щось робити"

Екс-куратор суддівства в Україні П'єрлуїджі Колліна наголосив на важливості захисту футбольних арбітрів від жорстокості. Голова суддівського комітету ФІФА підтримав кампанію Stop Abusing Referees, запущену Daily Mail з метою захистити арбітрів від фізичного та емоційного насильства.


- Жорстокість щодо суддів - ракова пухлина, одна з найгірших речей, які є у футболі. Я вважаю, що вітається будь-яка діяльність і будь-які кампанії із захисту арбітрів, особливо на низовому рівні. ФІФА дуже вдячна за увагу до цієї проблеми, яка набула світового масштабу. Нам усім потрібно вжити заходів, інакше ми зіткнемося з серйозними неприємностями в майбутньому.

Дуже шкода, що молоді судді, зокрема, зазнають образ і навіть фізичного насильства під час матчів. Важко зрозуміти, чому молодь за таких обставин обирає професію арбітра, або чому їхні батьки дозволяють їм це.

Насамперед, судді потрібні для того, щоб допомагати людям грати у футбол, давати їм змогу проводити час разом і витягувати з футболу деякі цінності, що можуть бути важливими для їхнього майбутнього як людей, а не лише професійних футболістів. Ми всі повинні щось зробити, щоб знайти рішення. Те, що відбувається сьогодні, неприйнятно.