30 листопада 2023 08:40

Вперше у ХХІ столітті. У Лізі чемпіонів відбулася історична подія, пов'язана з Україною

Матч групового етапу Ліги чемпіонів уперше у XXI столітті обслужила бригада арбітрів, що повністю складалася з українців. Головний рефері Микола Балакін 29 листопада працював на зустрічі 5-го туру "Реал Сосьєдад" – "Зальцбург" (0:0).


Допомагали 34-річному киянину працювати лайнсмени Олександр Беркут із Сум та Дмитро Запороженко із Запоріжжя. Роль четвертого рефері виконував Ярослав Козик.

Зазначимо, що у цьому матчі допомагати Балакіну на VAR мав поляк Томаш Квятковський, але за день до поєдинку УЄФА усунув його.


Востаннє українські судді працювали на єврокубкових турнірах 25 років тому. Це трапилося у сезоні ЛЧ 1998/1999. Тоді представник Сімферополя Василь Мельничук судив поєдинок "Атлетика" з Більбао проти "Русенборга" із норвезького Тронхейма.

Зазначимо, що "Реал Сосьєдад" та "Зальцбург" фактично не мають турнірних завдань. Іспанці вже гарантували собі місце у плей-оф, а австрійці на три очки випереджають лісабонську "Бенфіку" і у разі нічиєї у Сан-Себастьяні та поразки португальців від "Інтера" оформлять путівку до Ліги Європи.