23 листопада 2023 21:06

Український тренер з Камбоджі розповів про мрію попрацювати на батьківщині

Головний тренер камбоджійського клубу «Пномпень Краун» 37-річний українець Олег Старинський розповів про найближчі плани на майбутнє.


«В даний час я зосереджений на «Пномпень Краун», щоб отримати якомога більше нових досягнень в цьому сезоні. Як і в наступному сезоні, але я сподіваюся, що одного разу я повернуся до Європи, бо я дуже хочу попрацювати з командою із Ліги чемпіонів, особливо в моїй країні».


«Лише від однієї думки про це я почуваюся щасливим, бо я є частиною донецького «Шахтаря». Раніше я працював аналітиком у цьому клубі. Там я багато дізнався про футбол і ми протистояли топ-клубам, таким як «Манчестер Сіті», «Аталанта» тощо. Для мене це особливе почуття – змагатись у Європі, чудове почуття, яке не можна пропустити. Футбольна атмосфера там така чудова, що кожен хоче бути частиною цього», - заявив Старинський.


Олег Старинський з липня 2019 року по листопад 2020 року працював відеоаналітиком у «Шахтарі» U-19. З донецького клубу українець отримав запрошення очолити «Пномпень Краун», з яким за три роки виграв 6 трофеїв – два чемпіонства, Кубок ліги та Суперкубок Камбоджі.


За підсумками 2022-го Старинського визнали тренером року у Камбоджі.


Фото - FC Phnom Penh Crown