21 листопада 2023 22:35

Захисника "Ювентуса" сватають в АПЛ, а туринці хочуть купити Тюрама та зберегти Йилдиза

Будь-яке трансферне вікно - благодатний період для клубів, які прагнуть посилити свій склад, поповнити бюджет від вигідних продажів, або втілити в життя обидва ці варіанти. Що солідніший клуб, то більше виникає трансферних спекуляцій. Наприклад, 26-річний бразильський центрдеф "Ювентуса" Глісон Бремер розповів Telegraph Sport, що хоча туринці і є однією з найкращих команд у світі, але він хотів би в осяжному майбутньому спробувати себе в АПЛ, звідки до нього вже виявляли інтерес:


– В Італію я прийшов із футболу, де до оборони підходили інакше, тому Вальтер Маццарі сказав мені вчитися грі, і коли прийде час, я отримаю свій шанс. У вуличному футболі я навчився не програвати, бути агресивним і трохи хитрим, щоб вислизнути не тільки від суперника, а й інколи й від судді. Це мені допомогло, коли все сталося саме так, як казав Маццарі – він для мене був як батько в кальчо – за рік я отримав свій шанс і не переставав грати. Зараз я зосереджений на "Ювентусі" і завоюванні трофеїв, адже у нас – одна з найкращих команд у світі. Хоча мені подобаються і Ла Ліга, і англійська Прем'єр-Ліга – дуже цікавий чемпіонат, я дивлюся багато матчів, і вони дуже видовищні. Коли-небудь я хотів би там грати, тим паче, що звідти до мене вже був інтерес. А у мене там є кілька прикладів для наслідування – центральний захисник "Челсі" Давид Луїс, коли вигравав АПЛ і Лігу чемпіонів, або Венсан Компані в його найкращі роки в "Манчестер Сіті", – резюмував Бремер.


26-річний бразилець, названий на честь німецького захисника, переможця ЧС-1990 Андреаса Бреме, лише у шістнадцять років потрапив до системи професійного футболу, а кар'єру в Серії А розпочинав у "Торіно", де під керівництвом нинішнього тренера "Наполі" Вальтера Маццаррі сформував собі резюме надійного центрдефа, за якого "Інтер" з "Ювентусом" влаштували трансферні перегони, зупинившись на сумі в 50 мільйонів євро, з урахуванням бонусів. Тепер Бремер є лідером оборони "Юве" і має намір продовжити контракт з туринським клубом, що закінчується влітку 2027 року.


Однак "Ювентусу" з "Інтером" ніщо не заважає влаштувати наступні трансферні перегони - або взимку, або наступного літа – за даними TMW і Corriere dello Sport – два італійські гранди мають намір поборотися і між собою, і з англійським "Ліверпулем" за 22-річного опорного хавбека "Ніцци" Кеффрена Тюрама, чию трансферну вартість оцінюють приблизно в 40 мільйонів євро. Кеффрен, який уже дебютував за збірну Франції, не має наміру продовжувати контракт із "Ніццою", що спливає влітку 2025 року, і планує перейти в більш статусний клуб. "Інтер" пропонує Кеффрену зіграти в одній команді зі старшим братом – Маркус Тюрам отримав стабільне місце в складі "неро-адзуррі" в останніх матчах. А "Ювентус" сподівається на лобі з боку батька братів – клубної легенди Ліліана Тюрама.


Ще одним із пріоритетів туринського клубу, що робить ставку на молодих виконавців, є бажання зберегти в команді юного форварда збірної Туреччини Кенана Йилдиза. Нападник німецького походження переїхав до Турина вільним агентом влітку минулого року з системи мюнхенської "Баварії", та після яскравого сезону в молодіжній команді "Ювентуса" був переведений Массіміліано Аллегрі в основний склад. У поточному сезоні Йилдиз провів уже п'ять матчів у Серії А, а в дебютному поєдинку за національну збірну Туреччини Кенан відзначився забитим м'ячем у ворота не чужої йому Німеччини.


Влітку "Фенербахче" вже пропонував "Ювентусу" за Кенана десять мільйонів євро, вбачаючи в ньому заміну Арда Гюлеру, проданому в "Реал", проте туринці відхилили оферту. А тепер, за інформацією TMW і Tuttosport, "Ювентус" відмовив щодо трансферу Йилдиза не лише "Фенеру", а й двом іншим стамбульським грандам, давши зрозуміти "Бешикташу" з "Галатасараєм", що не має наміру відпускати Кенана навіть у платну оренду без права викупу.