20 листопада 2023 14:17

Дитячий тренер Циганкова: "Вітя такий собі "Мессі", дуже талановитий хлопчик"

Валерій Базалицький, дитячий тренер вінгера «Жирони» та збірної України Віктора Циганкова, в ексклюзивному матеріалі журналістки Tribuna.com Дарини Калінчук розповів про початок спортивного шляху майбутнього футболіста.


«Привів його у футбол тато, теж колишній воротар. Я вів 1996-й в школі, а Віктор 1997-го. Коли чемпіонат України розпочався, то завжди молодшого можна взяти до старших у команду, от я його і взяв. Тато Віктора допомагав мені з воротарями. Загалом команда в мене того року хороша була – не тільки Віктор Циганков, а й Андрій Борячук грав.

Вітя був дуже добросовісним хлопчиком, завжди приходив за годину до початку тренування. Я приходив, розставляв інвентар, дивлюсь: «О, Вітя вже є». Він у нас завжди з мʼячем був. У нього був закладений талант футбольний. Якщо взяти Мессі, то він талановитий, а Роналду за рахунок своєї праці досягнув всього. Вітя такий собі «Мессі», дуже талановитий хлопчик.

У нього було таке відчуття мʼяча, він з таким задоволенням відпрацьовував вправи. Маленький бразилець», - сказав Базалицький.