20 листопада 2023 12:16

Дитячий тренер Забарного: "Він прийшов у футбол не у 5-6 років, а вже тоді, коли йому було 8 чи 9"

Юрій Теплицький, дитячий тренер захисника «Борнмута» та збірної України Іллі Забарного, в ексклюзивному матеріалі журналістки Tribuna.com Дарини Калінчук розповів про початок роботи з центрбеком в юному віці.


«Я працював тренером у футбольному клубі «Троєщина» з однойменного району Києва. Ми проводили тренування у звичайній загальноосвітній школі, в якій навчався Ілля Забарний. Проводили набір діток, і зібралась команда 2002 року народження – прийшов до нас на тренування також Ілля Забарний.

З перших тренувань було помітно, що він дисциплінований, вихований, чемний та розумний хлопчина. Ілля був дуже працьовитим, енергійним, дуже старанно виконував всі вправи на тренуваннях. Окрім цього, у нього були хороші фізичні дані для занять футболом. Він був дуже швидкий і мав природну витривалість. Можливо, не так легко давались йому певні технічні навички. Мені здається, що це пов'язано було з тим, що він прийшов у футбол не в 5-6 років, а вже тоді, коли йому було 8 чи 9 років.

У нашій команді зі звичайних хлопчаків він капітаном був. Я знав, що можу на нього покластися. Для будь-якого дитячого тренера було добре мати такого гравця, як Ілля, в команді. Той сезон, який Ілля за нас відіграв, він проводив, як справжній лідер команди, тому він десь і привернув увагу до себе. Декілька місяців ми тренувалися в школі у звичайному спортивному залі, а потім у нас почалися змагання – це був чемпіонат міста Києва», - сказав Теплицький.