14 листопада 2023 14:14

Євген Ткачук про суддівство Козика: "Нам все стало відразу зрозуміло"

Захисник «Металіста 1925» Євген Ткачук в інтерв’ю Sport.ua прокоментував суперечливий момент у матчі 14-го туру УПЛ з «Поліссям» (1:2).


В кінці поєдинку Євген Ткачук і Дмитро Шастал боролися у штрафному майданчику, аж біля лицьової лінії. Суддя Ярослав Козик зафіксував фол з боку Ткачука. VAR підтвердив рішення арбітра, хоча воно виглядало суперечливим.


– Євгене, прокоментуйте епізод з пенальті в кінці матчу. Зі сторони здалося, що порушення правил було не таким очевидним.

– Було б дивним з моєї сторони заперечувати, що між мною та нападником був контакт. Але питання в іншому, чи бив той контакт тим, що провокує таке падіння? Нападник, при всій моїй повазі, малював падіння на премію Оскар. Зіграно як по нотах. Це вже третій такий матч, де пенальті ставлять у ворота суперників «Полісся» на останніх хвилинах поєдинку.


– Арбітр матчу Ярослав Козик якось пояснив своє рішення?

– З Козиком я не спілкувався після епізоду з пенальті. Він ще в першому таймі дав нам зрозуміти, що покаже жовті та червоні картки за той тиск, що ми влаштували йому. Арбітри чомусь судили за подвійними стандартами. Жичикову та Моурі за перші фоли одразу показав жовті. Це початок першого тайму. В «Полісся» такі самі фоли – чи взагалі нема свистка, чи без жовтої. Нам все стало одразу зрозуміло. Не перший день у футболі.


– Як вважаєте, «Металіст 1925» заслуговував на більше у цьому матчі?

– Звичайно, усі хлопці залишили дуже багато сил на полі, ми ретельно готувалися до гри. Але, на жаль, через мій необачний дотик нам не вдалося зберегти нічию. Ми заслуговували на більше. Арбітри однозначно судили дуже дивно. Чомусь закрадаються думки, що щось не те коїться в нашому футболі.


Фото: ФК "Металiст 195"