13 листопада 2023 13:01

"Якщо Безкоровайний зачепив Ваната, то - це червона картка": журналіст прокоментував скандальний епізод в матчі ​"Кривбас" - "Динамо"

Журналіст Володимир Звєров проаналізував гру "Кривбас" - "Динамо" та прокоментував момент з вилученням капітана "Кривбасу" Безкоровайного.


"Кривбас" - "Динамо" - дуже інтригуючий матч. Хотілося зробити висновки по грі "Динамо", побачити, як зміниться командна гра, як зміниться командний дух, як зміняться емоції гравців через тиждень після відставки Луческу. Але висновки треба буде робити по грі, по структурі, коли гра буде 11 на 11, а не 11 на 10. До вилучення був момент у "Кривбаса", дуже непоганий м’яч забив Ванат, давно не забивав форвард "Динамо". Він пропускав через дискваліфікацію матч з "Шахтарем", не завжди мав вигляд задоволеної людини на футбольному полі та дуже емоційно відсвяткував свій гол.


Здавалося, що цей гол Ваната розкриє матч, "Кривбас" вже в цьому сезоні показав, що вміє відігруватись. " Кривбас" навіть без Кожушка робив ставку на швидкий футбол в перехідних фазах, це те, що приносило успіх у попередніх матчах, а потім сталось вилучення Безкоровайного.


Ванат на 12-й хвилині виходив віч-на-віч з воротарем і впав, арбітр видав Безкоровайному червону картку. Через 15 хвилин після вилучення Караваєв забив другий м’яч і "Динамо" виграло матч, довівши його до перемоги. Динамівці могли забивати третій, четвертий м’яч і закривати гру раніше. Я найбільше вболіваю в нашому чемпіонаті, щоб наші гранди вигравали 11 на 11 і ми говорили лише про гру. Вилучення Бескоровайного - це найскладніший суддівський епізод всього сезону.


Я поспілкувався з деякими арбітрами, які нещодавно завершили кар’єру, щоб зрозуміти, за якими критеріями арбітр міг оцінити цей епізод. Вони підтвердили, що це дуже складний момент, де все залежало від рішення арбітра. Інспектор, який виставлятиме оцінку, може легко захистити Козиряцького.


Критеріїі за якими можна дати червону картку:


1. Відстань до воріт.


До воріт приблизно 20 метрів - це близько. У Ваната великі шанси вийти віч-на-віч з воротарем.


2. Напрямок м’яча.


М’яч летить не від воріт, а у площину. Ванат з м’ячем, а не захисник, якщо б не фол, він виходив сам на сам із воротарем. Також за червону картку те, що Ванат перший на м’ячі, а не Стецьков.


Якби цей момент стався на 20-30 метрів далі від воріт - це жовта картка. Бо у захисника, ще був шанс наздогнати Ваната, а біля штрафного - це червона картка. Але це якщо фол був.


Позиція "Кривбаса" така, що арбітр провалив гру і Козиряцький мав би звернутися до ВАР. І питання, чому Шурман не покликав Козиряцького подивитись повтор на ВАР, невже він наскільки був впевнений в своєму рішенні?


Також не варто недооцінювати артистизм форварда, так зване "перебільшення контакту". Те, як падав Ванат і те, як його ноги реагували на контакт із Безкоровайним. Ванат витягував користь для своєї команди. Він зробив все правильно в боротьбі за м’яч, він перерізав траекторію суперника і поставив себе у більш вигідне становище. І якщо Безкоровайний дійсно його зачепив, то це червона картка. Це найскладніший момент, який я бачив цього року в УПЛ".