12 листопада 2023 19:45

Reuters: Коаліція Шольця погодилася подвоїти військову допомогу Україні

Фото - ua.depositphotos.com


Правляча коаліція канцлера Німеччини Олафа Шольца в принципі погодилася подвоїти військову допомогу Україні наступного року до 8 мільярдів євро (8,5 мільярдів доларів).


Про це повідомляє Reuters з посиланням на політичне джерело в Берліні. "У разі схвалення парламентом, де партії Шольца мають більшість, підвищення підніме оборонні витрати Німеччини до 2,1% від цільового показника валового внутрішнього продукту, що перевищує 2%, обіцяні всіма членами Організації Північноатлантичного договору", - йдеться в матеріалі,


За інформацією джерела, "законодавці від соціал-демократів Шольца, Вільних демократів та Партії зелених домовилися про збільшення кількості переговорів по пропонованому федеральному бюджету на 2024 рік перед офіційним засіданням бюджетного комітету Бундестагу – або нижньої палати парламенту – в четвер, 16 листопада".

Представник Міністерства оборони Німеччини заявив, що комітет Бундестагу ще не завершив переговори, і відмовився від подальших коментарів.


Німецька газета Bild am Sonntag також повідомила, що Комітет має затвердити додаткові 4 мільярди євро.


"Подвоєння військових витрат - це правильно і важливо", — цитує видання члена парламенту Андреаса Шварца, який відповідає за військовий бюджет СДПН.


"Цим кроком ми підтвердимо нашу обіцянку Україні надати необхідні кошти. Той факт, що ми також зможемо виконати наші зобов'язання перед НАТО, є великим успіхом... коаліції", - сказав він.