11 листопада 2023 14:09

Макрон заявив, що може настати час для "чесних і хороших переговорів" з РФ

Фото - ua.depositphotos.com


Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що обов'язком його країни є допомогти Україні у відбитті російської агресії. Але, додав він, може настати час для "чесних і хороших переговорів" з Москвою.


В інтерв'ю BBC Макрон сказав, що якщо Росії дозволять виграти війну проти України, "у вас з'явиться нова імперська держава" в Європі, яка може загрожувати іншим державам колишнього СРСР, таким як Грузія і Казахстан, а також усьому європейському континенту.

"Тому що Росія, безумовно, займається імперіалізмом і колоніалізмом [в Україні]", - сказав глава французької держави.

Говорячи про обов'язок Франції і всіх країн підтримувати Україну в її захисті від російського вторгнення, Макрон зазначив, що наступний місяць буде вирішальним для України в контексті спроб повернути в ході контрнаступальних операцій захоплені території.

Президент Франції заявив, що для України "ще не прийшов" час сідати за стіл переговорів, і підкреслив, що рішення про переговори буде одноосібним рішенням Києва.

При цьому Макрон додав, що може настати час "провести чесні та хороші переговори, повернутися за стіл переговорів і знайти рішення з Росією".