7 листопада 2023 23:06

Фаната на 3 роки усунули від футболу за образу Сона на расовому ґрунті, він буде здавати паспорт під час матчів збірної Англії. АПЛ підтримала вирок

Уболівальнику заборонили відвідувати матчі за расизм на адресу Сон Хин Міна.


Інцидент стався 6 травня під час виїзного матчу "Тоттенхема" проти "Крістал Пелас" у чемпіонаті Англії. Один із уболівальників щось кричав, вказуючи на Сон Хин Міна та жестикулюючи, коли півзахисник йшов на заміну на 89-й хвилині гри. Сон Хин Мін у розмові з поліцією повідомив, що «нічого не зробив, щоб стати об'єктом расистської та дискримінаційної поведінки».


Королівська прокурорська служба Великобританії повідомила, що 44-річного Роберта Гарланда, визнаного винним у расистській поведінці, відсторонено від відвідування футбольних матчів на три роки. Також порушник буде змушений здавати паспорт під час матчів збірної.

Крім того, уболівальника зобов'язали виплатити штраф у розмірі 1384 фунти і засудили до 60 годин громадських робіт.

АПЛ випустила заяву, у якій підтримала рішення прокуратури.


«Дуже важливо, щоб винні у дискримінаційній поведінці притягувалися до відповідальності. Це покарання дає чіткий сигнал про те, що заходи будуть вжиті та настануть наслідки. Расизму немає місця ні у футболі, ні десь у суспільстві. Якщо ви помітили дискримінацію будь-якого роду, повідомте про це», – йдеться у заяві ліги.