7 листопада 2023 17:37

Загибель помічника Залужного розслідуватиме ДБР

Розслідувати загибель помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного майора Геннадія Частякова від вибуху гранати буде Державне бюро розслідувань.


Джерело: Національна поліція, пресслужба ДБР у коментарі УП


Дослівно поліція: "Кримінальне провадження щодо вибуху гранати, який призвів до загибелі військовослужбовця, скероване до ДБР".


Деталі: Повідомляється, що 7 листопада підслідність у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР поліцією Київської області за фактом підриву гранати в селі Чайки на Київщині, що призвело до загибелі військовослужбовця, прокуратурою була визначена за Державним бюро розслідувань.


У пресслужбі ДБР "Українській правді" підтвердили цю інформацію та зазначили, що в кваліфікації провадження (відкрито за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 263 КК України) додалася ще одна стаття (ч.4 ст. 410 "Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану").