5 листопада 2023 23:37

Жозе Моурінью: "Рома" створює позитивний хаос"

Головний тренер "Роми" Жозе Моуріньо прокоментував DAZN дивовижний камбек у домашньому матчі з "Лечче", в якому Ромелу Лукаку не забив пенальті на початку матчу, після контратаки гості відкрили рахунок за двадцять хвилин до кінця, але в компенсований час джокер Сердар Азмун і той самий Лукаку вирвали перемогу для господарів, які створили "позитивний хаос" на полі:


– Команда була розбалансована, але я говорив гравцям, що матч не закінчено – ми повернулися до старої філософії, що не має значення, програємо ми 0:1 чи 0:10. Тому ми закінчили гру з п'ятьма нападниками на полі та Белотті в ролі правого захисника. Хлопці та вболівальники на трибунах були незвичними, тому що зазвичай команда, яка програє на своєму полі, не заслуговує такого рівня пристрасті з боку глядачів. Хоча перший тайм міг бути нашим, якби ми забили, але суперник показав, що вміє чинити опір і реагувати на цю ситуацію – я говорив, що вони добре організовані, "Лечче" має надшвидких нападників у контратаках, і вони це підтвердили. Мені шкода їх, тому що вони провели видатну гру, шкода воротаря Фальконе, який є великим шанувальником "Роми", але щоразу, граючи проти нас, він відбиває майже всі м'ячі, включно з пенальті від Лукаку. Для Ромелу це перший незабитий пенальті в Італії, але ми довірили бити йому, бо Дібала не відчував впевненості. Лукаку – емоційно дуже чутлива людина, і коли він не забиває пенальті в дебюті, то засмучений до кінця матчу. Те, що він забив переможний гол на останній хвилині – найкращі ліки, це допоможе Ромелу спати спокійно і прокинутися завтра з посмішкою. Я б описав цей камбек як мікс пристрасті, менталітету і зв'язку з уболівальниками. Я не пам'ятаю, працюючи в шести-семи клубах, щоб коли-небудь опинявся в ситуації, коли їхні вболівальники продовжували підтримувати тренера, який програє вдома. Я вніс корективи і спробував створити невеликий позитивний хаос, але в цьому випадку і "Лечче" цілком міг забити більше голів і виграти. Це був божевільний матч! Не думаю, що це нормально, коли багато команд із верхньої частини турнірної таблиці втратили очки в цьому турі – "Лаціо", "Мілан", "Аталанта", "Ювентус" або "Фіорентина" – це незвично, але тепер ми стали трохи ближче до команд, чиї амбіції – перебувати вище в таблиці. Ще я був здивований, що Дібала витримав весь матч, а не годину ігрового часу, як ми планували, і видав кілька чудових епізодів. Ми побачили Дібалу, сповненого пристрасті, він допомагав команді, яка зазнавала труднощів, і це дуже важливо для нас. Він зробив занадто багато, я сказав, що йому краще залишитися тут і не їхати до Праги, але він відповів, що хоче подорожувати і грати, – підсумував Моурінью.


Пауло Дібала віддав гольовий пас Лукаку в компенсований час, вийшовши на поле після місячного простою. Це була шоста перемога "Роми" в семи останніх матчах - у Серії А римляни поступилися тільки "Інтеру", а подібні камбеки - характерна риса команд Жозе Моурінью: у Серії А на 90-й хвилині команди португальця наколотили 26 м'ячів, пропустивши лише тричі. Тепер "Рома" в мід-вік зіграє в Лізі Європи з празькою "Славією", а потім - у "Дербі делла Капіталі" проти "Лаціо".