4 листопада 2023 10:01

Марко Верратті: "Завжди готовий представляти Італію, у Спаллетті є мій номер"

Напередодні свого 31-річчя, італійський центрхав Марко Верратті розповів Alkass TV Sports, що в будь-який час готовий зіграти за "Скуадру Адзурру", якщо Лучано Спаллетті йому зателефонує. Хоча Верратті й розуміє, що алленаторе скоріше віддасть перевагу гравцям із "Барселони", куди Марко не зміг перейти п'ять років тому, а не з чемпіонату Катару, куди опорника вигідно продав французький ПСЖ, якому мініатюрний італієць віддав 11 років кар'єри:


– Звичайно, у Лучано Спаллетті є мій номер телефону, і якщо він захоче, щоб я приєднався до збірної Італії – йому достатньо просто зателефонувати мені. У будь-який час. Для мене велика честь представляти свою країну, я завжди готовий до цього. Хоча й розумію, що це дуже непросто, особливо зараз, коли я граю в Катарі. Однак я уявляв, що ситуація буде приблизно такою, ще до підписання контракту з "Аль-Арабі". Звичайно, ймовірність дзвінка Спаллетті могла бути вищою, якби я перейшов до "Барселони" – команди, яка найповніше відповідає моїм поглядам на футбол, у цій команді грав найкращий, на мій погляд, півзахисник в історії – Андрес Іньєста, і я у 2017 році мав шанс грати разом із ним, але клуби не домовилися між собою. Проте, у зв'язку з останніми подіями, я не втрачаю надії на дзвінок від Спаллетті, навіть знаючи, що розраховувати на це дуже важко, – підсумував Верратті.


Перехід Верратті з ПСЖ до "Аль-Арабі" і зміна Роберто Манчіні на Лучано Спаллетті фактично витіснили Марко, який зіграв за збірну Італії 55 матчів (і забив три голи), як реального кандидата до "Скуадри Адзурри". Однак у зв'язку з дискваліфікаціями хавбеків Сандро Тоналі та Ніколо Фаджолі, і в разі епідемії травм, навіть виклик уже 31-річного опорника не виглядає фантастикою.


Сандро Тоналі отримав десятимісячну дискваліфікацію за нелегальні ставки на футбольні матчі, будучи гравцем "Брешії" та "Мілана", а в минуле трансферне вікно його продали в англійський "Ньюкасл" за 80 мільйонів євро (з урахуванням ймовірних бонусів). Поки що "сороки" не звертаються до суду – у разі, якщо "Мілан" знав про незаконну гру Тоналі на ставках і тому позбувся хавбека, хоча довести це буде доволі непросто – але англійська Футбольна Асоціація також почне власне розслідування: чи не робив Тоналі незаконних ставок, будучи гравцем "Ньюкаслу"? Не виключено, що якщо дискваліфікація Тоналі збільшиться – у досвідченого Верратті в збірній Італії може з'явитися додатковий шанс.