31 жовтня 2023 21:28

Кубок Італії. "Салернітана" розгромила "Сампдорію", "Кремонезе" знову спробує вибити "Рому"

Кубок Італії. Другий раунд


"Кремонезе" (II) - "Чіттаделла" (II) 2:1 ОТ


Голи: Бертолаччі 48, Кода 120+1 - Віта 83


Вилучення: Фраре 53 (Ч, друга жовта)


Офіційно другий раунд Кубка, а насправді третій стартував сьогодні. В ньому ще не беруть участь команди Топ-8 попереднього сезону Серії А. Власне, нині визначаються їхні суперники. Почали його дві команди з Серії Б. "Кремонезе" ще минулого сезону грав у Серії А, "Чіттаделла" постійно намагається пробитися туди. Але тепер обидві застрягли в середині турнірної таблиці. Вони рівні за силою.


Команди зустрічалися у лізі в Чіттаделлі чотири дні тому. Тоді переміг "Кремонезе" з рахунком 2:1, щоправда, лише завдяки голу на 93-ій хвилині. Голи загалом почалися лише після 78-ої. Сьогодні також не обійшлося без драми. "Чіттаделла" зрівняла рахунок на 83-ій після 30-ти хвилин вдесятьох. і команди грали внічию до 121-ої хвилини. Коли Кода забив переможний гол.


М'ячем сьогодні володіли господарі майже вдвічі більше. При цьому перший тайм гості виграли за ударами по воротах з рахунком 10:3, і воротар господарів Юнгдаль працював. Не якось неймовірно, але серйозно. На початку другого тайму забив Бертолаччі. Чофані залишив його п'ятою перед воротарем.


Незабаром "Чіттаделла" залишилася вдесятьох, що значно ускладнило її камбек. Ще й Окереке та Чофані могли зробити рахунок 2:0. Але не влучили. А наприкінці "крос" на Маграссі не перервав ніхто, Юнгдаль відбив його удар впритул, але Віта, що вийшов на заміну, добив.


Ще в основний час удар головою Гільоне воротар гостей Маньєро зупинив на лінії. А в додатковий Окереке та Абрего не влучали зблизька. Маньєро врятував в дуелі з Кодою. Але зрештою пропустив від нього. На 121-ій хвилині. Окереке віддав пас з флангу, Массімо був прикритий, але потримав м'яч і знайшов шпарину для удару. Обидва вийшли на заміну.


В наступному раунді "Кремонезе" зустрінеться в гостях з "Ромою". Вони вже зустрічалися минулого сезону в Кубку на "Стадіо Олімпіко", і команда з Кремони святкувала перемогу, пробившись у півфінал.




"Салернітана" - "Сампдорія" (II) 4:0


Голи: Іквуемесі 28, Чауна 45+1, 67, Ж. Кабрал 86


З команд Серії А першою в раунді в боротьбу вступила "Салернітана". Хоча її місце у своєму дивізіоні під питанням. Вона остання. Філіппо Індзагі тільки-но прийшов і в перших двох матчах ліги набрав лише одне очко проти прямих конкурентів в боротьбі проти вильоту. На його щастя, сьогодні він зустрів вдома команду, яка в зоні вильоту свого дивізіону, Другого. Хоча збиралася повернутися до Першого.


Загалом цікаво вийшло. Протягом п'яти днів Індзагі зустрівся з двома своїми партнерами по "Гранде Мілан" позаминулого десятиліття. Але Альберто Джилардіно у лізі він програв, а ось Андреа Пірло в Кубку розтрощив без проблем. Можливо, відправивши його у відставку.


62 відсотки володіння м'ячем, 18:6 за ударами по воротах, 7:1 за ударами у площину - ясно, хто домінував в цьому матчі. Воротар гостей Равалья працював з перших хвилин. Хоча не сказати, що здійснював якісь божевільні сейви. Та й пропустив через рикошет на ударі Іквуемесі. Але так вийшло, і його команда виявилася занадто слабкою для повернення.


В роздягальню Іквуемесі віддав у відрив, і Чауна забив в ближній кут. На 67-ій хвилині Чауна вже прорвався сам крізь півполя. Ці гравці у лізі запасні. Можливо, настав час їх випускати там з перших хвилин. А в кінцівці Сіми і Кабрал, що вийшли на заміну, зробили четвертий гол.


"Салернітана" поїде в гості до "Ювентуса".