29 жовтня 2023 15:22

"Минай" поділив очки з "Вересом" у важливій битві

Після гостьової розгромної поразки від «Чорноморця» головний тренер «Миная» Володимир Шаран у стартовому складі своїх підопічних зробив суттєві зміни: замість Булези, Ралюченка, Вишневського і Рогозинського на поле вийшли Кравчук, Гечев, Одарюк та Кораблін. Сергій Лавриненко після розгромної домашньої поразки від «Руха» у своєму стартовому складі зробив ще більше ротацій: замість Паста, Кучерова, Гайдучика, Станіслава Шарая, Світюхи і Кльоца у гру вступили Когут, для якого це була перша гра у поточному чемпіонаті, Жуліо Сезар, Кухарук, Марусич, Яго і Михайло Шестаков.


Битву аутсайдерів чемпіонату активніше розпочали господарі поля, проте перший удар в рамку воріт нанесли гості, але Бандура зіграв надійно після удару головою Шестакова. Згодом на ударну позицію вийшов Владислав Шарай, але після його удару м’яч рикошетом від воротаря влучив у штангу. Темп гри дещо знизився і небезпечних моментів біля обох ворті не виникало – через неточність завершальних ударів.


В середині тайму досвідчений Бандура нагадав про свою майстерність, парируючи удар з близької відстані Владислава Шарая. М’яч відскочив до Шевченка, але і на його удар воротар «Миная» теж встиг відреагувати. Згодом не зумів пробити повз воротаря і Кучеренко, на удар якого теж відреагував Бандура. «Минай» відповів контратакою лівим краєм, яка завершилася ударом Твердохліба, але м’яч влучив у поперечину воріт.


Ледь розпочався другий тайм, як «Верес» міг вийти вперед, але після дальнього удару Кухарука м’яч потрапив у ближнюю штангу. Господарі поля відповіли небезпечним дальнім ударом Нємчанінова, але Когут ліквідував небезпеку. Тут же Владислав Шарай завершив свій рейд ударом низом, але Бандура знову був «непробивним». В свою чергу підстрахував Когута і Марусич, вибивши м’яч, який після удару суперника летів у порожні ворота.



Обидві команди, які перебувають у зоні вильоту, швидко переходили від оборони до атаки і моментів було достатньо. Так після удару Шевченка м’яч рикошетом від поперечини ворті «Миная» залишив поле. Не пощастило і Вишневському, який з близької відстані пробив поруч з рамкою воріт, а Одарюк пробив просто в руки Когуту.


Під завісу матчу був вилучений з поля і Владислав Шарай, для якого це була вже друга червона картка в УПЛ. А голів так ніхто і не дочекався. В підсумку гравцям «Миная» так і не вдалося здобути першу перемогу з початку чемпіонату і залишити турнірне дно. Безвиграшний же серіал «Вереса» збільшився в чемпіонаті до 6-ти ігор: по три нічиї та поразки.


Юрій НАЗАРКЕВИЧ


Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.


«Минай» – «Верес» - 0:0


Попередження: Солдат, 22, Вітенчук, 40, Твердохліб, 66 – Шевченко, 18, В. Шарай, 27, Яго, 79, Балан, 88


Вилучення: В. Шарай, 90+1 (друге попередження)


«Минай»: Бандура – Нємчанінов, Ю. Кравчук, Мельник (Вишневський, 46), Солдат – Вітенчук – Гечев (Рогозинський, 37), Твердохліб, Кораблін (Петько, 37), Одарюк (Ременяк, 83) – Гунічев (Панасенко, 61).


«Верес»: Когут – Шевченко, Курко, Кучеренко, Балан – Кухарук, Жуліо Сезар – В. Шарай, Яго (Блізніченко, 86), Шестаков – Марусич (м68).