27 жовтня 2023 20:48

Андрій Блізніченко – про період в "Інгульці": "Поворознюк вирішив, що має повне право перестати платити зарплату, поки я травмований"

Вінгер «Вереса» Андрій Блізніченко критично висловився щодо свого періоду перебування в «Інгульці».

– За пів сезону ви взяли участь лише в чотирьох матчах. Лавриненко не бачив вас у складі?


– Проблема більше була не у Лавриненку, а в президенті Олександрі Поворознюку. Коли ми готувалися до старту чемпіонату сезону 22/23, я отримав незначне пошкодження, лікування мало зайняти близько 1,5-2 місяців. Звісно, що ніякої медичної підтримки в цьому клубі я не отримав, там кожний травмований гравець лікується за свій рахунок.


До цього ж, Поворознюк вирішив, що має повне право перестати платити зарплату, поки я травмований. Просто поставив перед фактом: або я йду з команди, або буду отримувати зарплату майже у 8 разів меншу, ніж вказана в контракті.


В нього взагалі дуже дивні погляди на керування футбольним клубом, складається таке враження, що він живе у якомусь своєму світові, який дуже відрізняється від цивілізованого футбольного світу і в якому нема місця для поваги футболістів та їхніх контрактів. Хоче – платить, не хоче – не платить. Для нього це абсолютно нормальна історія.


– Із вами розрахувалися?


– Ні. Я б міг судитися. Однак у такому випадку мені ніхто б не віддав документи. Якби я там пів року ще просидів фактично без команди, то можна було б і взагалі із футболом завершити. А хочеться ще грати. До того ж Поворознюк нікому не віддає на руки додатки до контрактів, де прописані справжні зарплати. Я думаю, ви розумієте, чому він так робить. Без цього документу важко довести свою правоту в суді.


– І багато в «Інгульці» таких, як ви?


– Коли я був в команді, то в усіх, хто травмувався, була аналогічна ситуація. Одразу ставали поганими та непотрібними.


Хоча клуб стоїть виключно на футболістах та їхньому колективі. Більш щирого, чесного та сильного колективу у мене ще в житті не було. Якби не хлопці, команда грала б максимум в Другій лізі.


– Невже все настільки було погано?


– Мені є з чим порівнювати. Але там неправильно абсолютно все. Тренувальних полів немає, харчування немає, медицини немає. Відношення до гравців дуже не професійне.


– Поворознюк – футбольна людина?


– Він 100% вважає себе такою людиною. Але, знаєте, є така приказка: «Футбол не обдуриш». Тому я не хочу за нього більш нічого казати, впевнений, що справжня футбольна спільнота України дуже чітко розуміє, хто є хто, – сказав Блізніченко.


Фото - ФК "Шериф"