27 жовтня 2023 18:32

УАФ укотре просить УЄФА звернути особливу увагу та вжити рішучих заходів щодо беззаконня з боку рфс

Українська асоціація футболу звернулася до УЄФА з офіційним листом, в якому просить ужити рішучих заходів щодо можливої інтеграції футбольних клубів з окупованих територій України до турнірів країни-агресора.


«Змушені вчергове звернутися з приводу питання, щодо якого неодноразово вели з вами комунікацію протягом останнього року, а саме — протиправних дій російської терористичної держави та рфс щодо української держави та футболу. У даному випадку — щодо спроб інтегрувати футбольні клуби з тимчасово окупованих регіонів України до російських національних чемпіонатів, що наразі просувається вперед без жодних перешкод та обмежень. Незважаючи на правовий аспект, згідно з яким УЄФА у 2014 році надав тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим особливий статус, який має забезпечити її захист від загарбницької поведінки росії.


Нещодавно заступник міністра спорту росії Одес Байсултанов заявив, що футбольні клуби з окупованих територій України повинні бути включені в чемпіонати росії, зазначивши також, що виключення кримських клубів із другого дивізіону чемпіонату росії у 2014 році згідно з вимогами УЄФА було помилкою, і росія «не має перейматися позицією УЄФА й ФІФА».


Ми більш ніж стурбовані тим, як розвивається ситуація, і просимо УЄФА звернути особливу увагу та вжити рішучих заходів щодо описаного вище порушення, беззаконня та прояву виключної неповаги до всієї футбольної родини», — зокрема, ідеться в листі УАФ.