25 жовтня 2023 11:54

Шойгу показали в дивній будівлі з камуфляжем усередині, запевняють − був в Україні

Фото - ua.depositphotos.com


Російське Міноборони продовжує всіляко демонструвати, що його очільник Сергій Шойгу нібито бере активну участь у війні проти України і постійно буває на фронті − 25 жовтня в Telegram опублікували чергове відео нібито візиту Шойгу в Україну.


Джерело: Міноборони РФ у Telegram


Деталі: Міноборони запевняє, що Шойгу нібито перевірив передовий пункт управління російського угруповання військ "Восток" на Південно-Донецькому напрямку.


На командному пункті він нібито заслухав доповіді командувача угрупованням і офіцерів штабу щодо поточної обстановки, характеру дій противника і виконання російськими військами бойових завдань на основних тактичних напрямках.


Шойгу показали в дивному приміщенні, яке чомусь зсередини камуфльоване маскувальними сітками, і на тлі зразків різної зброї та безпілотників.


Скриншот з відео


Він дивився якісь карти та інші папери, які на відео заблюрили, жестикулював і навіть один раз ударив кулаком по столу у вертольоті. Однак, про що саме йшлося під час цього візиту, невідомо, тому що Шойгу на відео говорить лише 2 слова − "Товариші офіцери", далі звук вимкнений.


Повідомляється, що командувач угруповання "Восток" генерал-лейтенант Андрій Кузьменко доповів про виконання доручення Шойгу "щодо формування в підлеглих військах штатних підрозділів застосування БПЛА, укомплектування їх підготовленими фахівцями, а також забезпечення всіх підрозділів ударними і розвідувальними безпілотними комплексами, включно з FPV-дронами".


А також про "особливості тактики дій штурмових загонів... під час виконання бойових завдань із захоплення штурмовими групами опорних пунктів ЗСУ" тощо.


Міноборони РФ підкреслило, що Шойгу нібито звернув особливу увагу командувача і командирів на "своєчасне і достатнє забезпечення всього особового складу угруповання новим зимовим обмундируванням, а також на формування додаткового оперативного резерву зимової форми одягу та утепленого взуття".