24 жовтня 2023 20:49

Посол Ізраїлю в ООН вимагає відставки генсека через заяву про ХАМАС

Постійний представник Ізраїлю в ООН Гілад Ердан обурився заяві генерального секретаря Організації Антоніу Гутерреша про напад угруповання ХАМАС на його країну та зажадав відставки посадовця.

Про це Ердан написав у соцмережі Twitter (X), повідомляє "Європейська правда".


Ізраїльський посол та генсек ООН узяли участь у засіданні Ради безпеки Організації, присвяченому ескалації на Близькому Сході.

У своєму виступі Гутерреш заявив, що "напади ХАМАС відбувалися не у вакуумі", оскільки "палестинський народ уже 56 років перебуває в умовах задушливої окупації", й це призвело до зростання рівня насильства, переміщення людей та економічного занепаду.

Постпред Ізраїлю розкритикував "шокуючу" промову генсека ООН, яка "переконливо, поза всяким сумнівом, довела, що генеральний секретар повністю відірваний від реальності в нашому регіоні і що він розглядає масове вбивство, скоєне нацистськими терористами ХАМАС, в спотвореному і аморальному вигляді".


"Генеральний секретар ООН, який з розумінням ставиться до кампанії масових вбивств дітей, жінок і людей похилого віку, не гідний очолювати ООН. Я закликаю його негайно піти у відставку", – додав Ердан.