24 жовтня 2023 12:40
3

Маск радить пожертвувати цілісністю України, аби уникнути Третьої світової війни

Фото - ua.depositphotos.com


Мільярдер Ілон Маск вважає, що військові конфлікти на Близькому Сході та в Україні можуть перерости у Третю світову війну, тож США краще налагодити відносини з РФ і схиляти Україну до припинення вогню.


Джерело: "The Wall Street Journal", "Globely News" за мотивами дискусії у Spaces на платформі X

Пряма мова Маска: "Нам потрібно знайти мир в Україні, і я думаю, що нам потрібно відновити нормальні відносини з Росією".

Деталі: Виступаючи на онлайн-дискусії на своїй платформі X 23 жовтня, Маск висловив думку, що "політика США змушує Росію вступати в союз з Іраном і Китаєм", а альянс Росії, Китаю та Ірану може перемогти Захід у глобальному конфлікті.

На думку власника SpaceX і Tesla, жорстка конфронтація з Китаєм і Росією була б катастрофічною для США, адже Росія з її багатими сировинними ресурсами і Китай з його феноменальним промисловим потенціалом" – це грізна комбінація.

Маск вважає, що "на карту може бути поставлена сама цивілізація", тож пріоритетом політики США має бути "уникнення Третьої світової війни" і недопущення ситуації, коли "регіональний конфлікт швидко переростає в глобальний".


Маск вважає війну України проти Росії безнадійною ситуацією.

Бізнесмен-мільярдер закликав США "знайти" шлях до миру в Україні і "відновити нормальні відносини з Росією".

Під час дискусії у Spaces Маск висловив думку, що в окупованих Росією "російськомовних районах України" немає антиросійського повстанського руху, натякаючи на те, що нинішні лінії контролю можуть бути перетворені на лінію припинення вогню або постійний кордон.

На думку Маска, припинення вогню можливе, бо немає сенсу примушувати регіони, які "хочуть бути частиною Росії", бути частиною України. Він переконаний, що окуповані Росією території справді хочуть бути російськими.

Кандидат у президенти від Республіканської партії Вівек Рамасвамі на сесії Spaces, організованій венчурним інвестором Девідом Саксом, підтримав застереження Маска про можливість глобального конфлікту.

На думку Рамасвамі, "якщо ми вступимо в Третю світову війну, Сполучені Штати, якими ми їх знаємо, припинять своє існування".
Пора офіційно заявити, що відповідно до відмови партнерами виконати свою частину будапештського договору, ми маємо право повернути собі ядерну зброю і будемо непохитні на цьому шляху.
Наче розумна людина?
Сховати
А таке меле. Війна закінчиться тоді, коли з Путіним зроблять те що з Гітлером в 1945р. Що тут не зрозуміло?