23 жовтня 2023 14:33

Матч Україна – Італія пройде без дисциплінарних обмежень УЄФА

Перший віцепрезидент УАФ Вадим Костюченко розповів, що матч відбору на Євро-2024 Україна – Італія пройде без жодних дисциплінарних обмежень УЄФА.


«Дійсно, УЄФА покарав Українську асоціацію футболу за поведінку вболівальників на матчах збірної України з командами Англії та Італії, що відбулися у вересні в межах відбору Євро-2024.


Але оскільки подача апеляції на рішення дисциплінарного органу УЄФА не зупиняє автоматично виконання такого рішення, то покарання за поведінку українських уболівальників у вересневих поєдинках у частині часткового закриття трибун на найближчий домашній матч (5 000 місць) та заборони на продаж квитків у гостьовий сектор на найближчий виїзний матч було застосовано до УАФ у жовтневих поєдинках проти Північної Македонії та Мальти відповідно.


Водночас апеляційна скарга УАФ було частково задоволена апеляційним органом УЄФА. Таким чином, щодо нашого матчу з Італією в листопаді не передбачено жодних дисциплінарних обмежень УЄФА. Сам матч, нагадаю, пройде в німецькому Леверкузені. Найближчим часом буде відкрито продаж квитків на цей поєдинок. Тому запрошую всіх уболівальників збірної України підтримати команду Сергія Реброва в ключовому матчі відбору Євро-2024», — сказав перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко.


Матч збірних України та Італії відбудеться 20 листопада, початок запланований о 21:45 за київським часом.