22 жовтня 2023 23:59

"Барселона" вирвала перемогу над "Атлетіком"

"Барса" дуже довго не могла забити "Атлетіку", поки на полі не з'явився 17-річний дебютант із Ла Масії. Диво? Диво!


Каталонці краще почали, і вже на 15-й хвилині двічі небезпечно пробивали з центру штрафного - Жоау Фелікс пробив у перекладину, а удар Ферміна Лопеса потягнув Сімон.

"Атлетік" всіляко уповільнював темп, і десь за півгодини досяг певного успіху. "Барса" загрузла і не знаходила рішень. Бальде від безвиході йшов на всіх; Фелікс та Ферран взагалі кудись загубилися. На такому тлі брати Вільямс по разу напружили тер Штегена, але той не спав. Перерва.


На початку другого тайму каталонці знову були активнішими, гострішими, але Унаї Сімон блискуче відбив спробу Фелікса і добивання Ферміна, а Ламін Ямаль сам примудрився не влучити в ворота з восьми метрів.

Що робити? Хаві вирішив йти ва-банк і випустив 17-річного дебютанта Марка Гую з розрахунку, що той додасть атаці швидкості. Хто ж знав, що хлопець заб'є вже за 23 секунди після появи на полі?

То була чиста фантастика. Гую вийшов, отримав на хід від Фелікса і з гострого кута прошив Сімона. 1:0!

Ну, і оскільки баски вже ледве бігали, то більше голів для перемоги "Барсі" і не знадобилося. Кінцівка пройшла спокійно.

У таблиці у "Барси" після перемоги 24 очки – це на бал менше, ніж мають "Реал" та "Жирона". У "Атлетіка" ж 17 очок, і це 6-та позиція.

10-й тур Прімери. Барселона. "Олімпійський"

"Барселона" - "Атлетік" - 1:0

Гол: Гую, 80