19 жовтня 2023 14:58

Друг Роналду за академією "Спортінга": "Ночами ми ходили в "Макдоналдс" за непотрібними бургерами, що залишилися. Навіть сам Кріштіану не знав, що опиниться там, де він зараз"

Друг Кріштіану Роналду з академії «Спортінга» розповів про дитинство португальця.


Фабіо Пайм познайомився з Роналду в академії португальського клубу, коли Фабіо було вісім років, а Кріштіану – одинадцять.

«Коли ми грали у «Спортінгу», то мешкали в академії. Ночами ми зазвичай ходили в «Макдоналдс» за бургерами, що залишилися, які більше не були потрібні, але їх не можна було продавати. Ми ходили туди щовечора. У "Спортінгу" знали про це. Тоді було не так, як зараз. Нам дозволяли виходити надвір.

Я не можу сказати, що ми були найкращими друзями, але ми товаришували. Ми разом проводили канікули. Одного разу ми провели їх у Бразилії, це було перед Євро-2004. Це був перший чемпіонат Європи для Кріштіану у складі основної збірної Португалії, і перед цим ми вирушили у відпустку. Я тренувався зі збірною, але був надто молодий, щоб грати. Я міг би зіграти, якби був старшим.

Коли я вперше зустрів Кріштіану, мені було вісім років, я був новачком у «Спортінгу», і ми вирушили на турнір на Мадейру. Ми добре проводили час разом.

Футбол у той час не був для нас таким серйозним, але я пам'ятаю, що Роналду завжди був працьовитий, по-справжньому відданий своїй справі і хотів бути найкращим. Він завжди був таким, засмучувався, коли програвав. Його старання привели його туди, де він зараз. Навіть сьогодні, коли йому не обов'язково грати, він хоче бути найкращим.

Він виграв усе, що міг, нічого більше не залишилося. Але це є результатом тих зусиль, які ми докладали, коли були дітьми. Навіть він сам не знав, що виявиться там, де він зараз. Я вірив, що він чогось досягне у футболі, стане хорошим гравцем, але не в те, що він вийде на такий рівень», – сказав Пайм.