16 жовтня 2023 09:25

Bild: Гравець "Баварії" Мазрауї, якщо не дистанціюється від кривавих діянь ХАМАС, не повинен грати в Бундеслізі

Захисник "Баварії" і збірної Марокко Нуссаїр Мазрауї підтримав Палестину в конфлікті з Ізраїлем і заявив, що збірна Марокко жертвуватиме їй усі бонуси до Кубка Африки.


Німецьке видання Bild опублікувало замітку на цю тему.


"Бундесліга планує провести акцію пам'яті жертв терору ХАМАС у майбутній ігровий день. Чи можливо, щоб у той момент на полі був гравець, який підтримував би цей терор? Масову загибель невинних людей? Це було б нестерпно!


Ось чому футболіст "Баварії" Нуссаїр Мазрауї має чітко дистанціюватися від кривавих діянь ХАМАС. І пояснити, чому він вітає ненависницькі гасла з акаунта, що закликає до знищення Ізраїлю.


Якщо Мазрауї відмовиться переконливо дистанціюватися від цього, він більше не повинен грати в лізі. Мають бути наслідки від футбольного клубу "Баварія", президенту якого, єврею Курту Ландауеру, одного разу довелося тікати від нацистів.


Футболісти не обов'язково мають бути святими, але вони є взірцями для наслідування у дітей та молоді. Хочуть вони цього чи ні. Прихильник терору ніколи не повинен бути зразком для наслідування", - ідеться в статті.


Загострення палестино-ізраїльського конфлікту відбулося 7 жовтня, після атаки палестинського руху ХАМАС.


Кількість загиблих в Ізраїлі сягнула 1 400, понад 3 500 осіб дістали поранення. Кількість загиблих під час ударів по сектору Газа палестинців перевищила 2 600, 9 200 осіб дістали поранення. У заручниках у ХАМАС перебувають 155 осіб.