12 жовтня 2023 22:58

Президент "Мілана": "Ми хочемо збудувати найкрасивіший стадіон у світі"

Президент «Мілана» Паоло Скароні заявив, що клуб хоче побудувати новий та найкрасивіший стадіон у світі.


«Я працюю над цією темою вже багато років. З першого дня, розмовляючи з мером Мілана, я завжди намагався переконати його, що ми повинні зробити «Сан-Сіро» найкрасивішим стадіоном у світі. Проблема затягнулася на роки, але це не закрило питання остаточно, заблокувавши мрії «Мілана» та «Інтера». І ми почали оцінювати можливість будівництва нового стадіону власними силами.

Ми хочемо створити найкрасивіший стадіон у світі. Це буде екологічно чистий стадіон на 70 тисяч глядачів. Ми хочемо привнести цінність в ізольовану та загублену територію. Тому ми вирішили зробити стадіон у Сан-Донато. Це буде мільярдна інвестиція, при цьому буде частина власного капіталу, приблизно третина вартості будівництва, та дві третини позикових грошей. У наших планах перший матч має відбутися у липні-серпні 2028 року.


На цій землі у нас будуть проблеми з паркуванням та транспортним сполученням, тому що це свого роду острів між двома дорогами, і тому для з'єднання з рештою міста будуть потрібні мости. Ми створимо комерційну діяльність, а чи не торговий центр. Там будуть ресторани та розважальні заходи. Це місце, яке житиме цілий рік. Будуть матчі та інші заходи, такі як концерти. Це буде дуже жвавий район. Там будуть великі зелені зони, які стануть придатними для використання, оскільки будуть пов'язані з рештою навколо», — наводить слова Скароні Sky Sports.