12 жовтня 2023 19:36

Ротен про Мбаппа в "Реалі": "Вони з Вінісіусом можуть доповнювати один одного. У бразильця якість пасів вища, ніж у Кіліана, але при завершенні атак все навпаки"

Жером Ротен висловився про можливий перехід Кіліана Мбаппе до «Реалу».


Колишній футболіст «ПСЖ» не погодився з журналістом Даніелем Ріоло, який заявив, що на місці керівництва мадридського клубу не став би підписувати Мбаппе, оскільки у складі вже є Вінісіус Жуніор.


«З тим, що сказав Даніель, важко погодитись. Статистика показує, що різниця між Мбаппе та Вінісіусом полягає в тому, що у Мбаппе набагато більше м'ячів, ніж у Вінісіуса. Мбаппе забиває майже 40 голів за сезон. Вінісіус забиває близько двадцяти голів, що теж дуже добре.

Я також думаю, що Вінісіус може багато асистувати Мбаппе. Мбаппе подобається брати активну участь у грі, розвивати швидкість з м'ячем або без нього. Такому гравцеві подобається грати на фланзі, але це не так важливо. Вінісіус також може змінювати позицію, залишаючись дуже високо на лівому фланзі.


Як можна казати, що вони не можуть грати разом? Я пам'ятаю Франсіско Фільо, під керівництвом якого я тренувався у молодіжці, він завжди казав: «Дуже хороші гравці доповнюють один одного». У Вінісіуса якість пасів вища, ніж у Мбаппе, але при завершенні атак все навпаки. Вони можуть доповнювати одне одного.

Давайте візьмемо приклад із «ПСЖ». Неймару було зручніше на лівому фланзі. Однак Неймар і Мбаппе блищали разом. Саме поведінка Неймара спричинила проблему, а не його гру.

Даніель каже, що переважна позиція Мбаппе знаходиться на фланзі, я говорю «ні». Він може грати будь-де. Я переконаний, що його краща позиція – поблизу воріт, за 20-30 метрів від них. Мбаппе сильніший за інших у цій зоні», – сказав Ротен.