10 жовтня 2023 13:10

Негрейра відвідав експерта, щоб встановити, чи має деменцію, і впав на підході до будівлі. Колишній віце-президент CTA просив зняти з нього звинувачення у справі "Барси"

Експерт перевірив, чи справді в Енрікеса Негрейри деменція.

Раніше стало відомо, що голова Слідчого суду Барселони Хоакін Агірре, який веде справу, виплатив 7,7 млн євро від «Барселони» колишньому віце-президенту технічного комітету суддів (CTA) RFEF у період з 2001-го по 2018-й злочином.

Каталонський клуб звинуватили у хабарництві. Також у хабарництві звинувачені сам Хосе Марія Енрікес Негрейра, його син, а також колишні президенти каталонського клубу Жозеп Бартомеу та Сандро Росель. Рішення у справі ухвалять 9 присяжних.


Потім стало відомо, що Негрейра попросив звільнити його від звинувачень, надавши довідку про прогресуючу деменцію. Це другий медичний висновок, який Негрейра надав останніми місяцями – до цього у нього виявили ранні ознаки хвороби Альцгеймера.


Сьогодні Негрейра відвідав Інститут судової медицини Каталонії, щоб зустрітися із судово-медичним експертом. Він повинен встановити, чи справді колишній віце-президент CTA страждає на симптоми деменції, повідомляє EFE.

Негрейра прибув до інституту у супроводі дружини та юриста близько 9:30 ранку за місцевим часом. Спочатку він ішов, спираючись на плече дружини, потім, підходячи до будівлі, спіткнувся і впав. За допомогою супроводжуючих Негрейра підвівся і пішов до інституту.