4 жовтня 2023 18:37

На засіданні Ради ФІФА ухвалено рішення про повернення до змагань збірних Росії U-17 під нейтральним прапором

У середу, 4 жовтня, відбулося засідання Ради ФІФА, на якому, зокрема, підтвердили рішення щодо повернення до міжнародних змагань збірної Росії U-17.

Збірним Росії U-17 дозволять виступати на чемпіонаті світу, якщо вони пройдуть кваліфікацію. Таке рішення ФІФА затвердила за УЄФА, яка дозволила росіянам брати участь у чемпіонатах Європи.


ФІФА розглядає чемпіонат Європи серед юнаків до 17 років як де-факто відбірковий турнір на чемпіонат світу, що дає їм логіку повернення Росії.


Російські національні команди виступатимуть під нейтральним прапором та без гімну.


Рада ФІФА при цьому знову засудила незаконну війну Росії в Україні і підтвердила, що інші умови рішення, прийнятого 28 лютого 2022 року, залишаються чинними до завершення конфлікту.


Раніше стало відомо, що на чоловічий чемпіонат світу U-17 Росія вже не зможе відібратися. Він відбудеться у листопаді. Теоретично росіянки можуть пробитися на аналогічний жіночий турнір, що відбудеться наступного року.

УАФ виступила із заявою, в якій засудило це рішення.

Також на засіданні Ради прийняли формат ЧС-2030 – турнір приймуть Марокко, Португалія та Іспанія, три матчі зіграють в Уругваї, Аргентині та Парагваї.