3 жовтня 2023 09:12

Український танкіст зателефонував до "Уралвагонзаводу" з приводу поломки трофейного Т-72Б3 і йому допомогли

У мережу залили відео, на якому український військовий розповідає керівництву російського Уралвагонзаводу про проблеми з трофейним танком Т-72Б3.


Український танкіст на позивному "Кочівнику" з батальйону К-2 54-ї окремої механізованої бригади зателефонував російським розробникам танків і заявив, що вони в поганому технічному стані. Відео опубліковано у Telegram-каналі Ukrainian Militant.

Зокрема, Кочівник додзвонився до нібито розробника танків Т-72Б3М, якого звуть Олександр Анатолійович і заявив, що двигун танка "випльовує олію" та "компресор не накачує атмосферу в балони".

"Серед інших технічних проблем - поворотний механізм вежі. Після того, як електричне обладнання вийшло з ладу, військові змушені обертати її за допомогою механічних приводів", - нарік українець.

У відповідь представник Уралвагонзаводу пообіцяв обговорити ці проблеми у конструкторському бюро в Нижньому Тагілі та сказав, що сконтактує з виробником танкових двигунів у Челябінську.

Також "Кочівник" зв'язався з генеральним директором Уралвагонзаводу Андрієм Абакумовим. Український офіцер озвучив проблеми із танком Т-72Б3М. На що Абакумов попросив описати все у WhatsApp та пообіцяв докладно обговорити проблеми з конструкторами машини.

Наприкінці "Кочівник" додав, що він із 54-бригади ЗСУ та попросив директора робити танки Т-72 краще, щоб коли вони їх трофеїли, то вони були не в такому поганому стані.