2 жовтня 2023 18:43

Віктор ВАЦКО: "Я вважаю, що як на потенційного чемпіона "Динамо" пропускає забагато"

Журналіст і коментатор Віктор Вацко у програмі "Вацко Live" висловив свою думку щодо гри "Динамо".


"Мене критикують, що про "Динамо" я нічого не говорю. Я поясню свою логіку. Я вважаю, що зараз немає особливо про що говорити. Я просто хочу побачити матчі-маркери: проти "Кривбаса", "Руха", "Дніпра-1", "Шахтаря". Проти "Чорноморця" вже матч був - там програли. Закономірність чи випадковість? Треба дивитись.


На тлі суперників з якими грало "Динамо", атака киян прогнозовано вражаюча за мірками УПЛ. Ніхто в чемпіонаті і близько не може похвалитися таким підбором гравців атаки, на тлі тих суперників "Динамо" багато створює і багато забиває, в середньому більше 3-х м’ячів за гру. Дуже важливо, що забиває чи не вся група атаки: Ярмоленко, Ванат, Буяльський, Волошин, Бражко. І це ще травмований Шапаренко, на повернення якого очікують після міжнародної паузи.


А з іншого боку, і на далі не скажеш, що Луческу вдалось вирішити питання балансу між обороннобю роботою і наступальною. Я вважаю, що як на потенційного чемпіона "Динамо" пропускає забагато - 1,66 гола за гру. Ви ж знаєте стару футбольну приказку: "Матчі виграє атака, а чемпіонати - оборона". Зараз за втраченими очками "Динамо" лідер чемпіонату, але ці очки ще потрібно взяти. Я дивлюсь календар: "Полісся", "Дніпро-1", "Колос", "Шахтар", "Кривбас", "Рух", ще з "Зорею" матчик завалявся. Я вважаю, що для "Динамо" чемпіонат по справжньому починається із наступного туру, із матчу проти "Полісся".