2 жовтня 2023 09:55

Жозе Моурінью: "Якби ми не виграли у "Фрозіноне", Колізей би вибухнув"

Головний тренер «Роми» Жозе Моурінью прокоментував перемогу над «Фрозіноне» (2:0) у матчі 7-го туру Серії А.


«Моєю відповіддю було дати гравцям ідеальний настрій. Після розчарування, тиску та критики ви не можете виходити на таку гру з одним серцем. Якщо ви це зробите, то отримаєте червону картку, втратите голову, коли все ще 0-0, або повністю зосередитеся на годиннику, якщо ведете 1-0.

Щоб виграти цю гру, ви повинні мати емоційну рівновагу. Я передав цей настрій своїм гравцям. Я думаю, що мій досвід відчуття цих важких моментів допоміг мені достукатися до футболістів.

Коли «Фрозіноне» створював моменти, ми не панікували. Це був не день для красивої гри, це було неможливо, особливо проти цього суперника.

Я продовжую це говорити, і деякі можуть не погодитися, але італійський футбол є найбільш тактичним, і тому в Італії працюють найкращі тренери.

Він (Ндіка – прим.) грав у системі з трьома захисниками, але в команді з протилежними нашим ідеями. Він впевнений, коли інші поруч з ним грають добре. Він швидкий, але не дуже хороший в індивідуальних єдиноборствах.

Ауар добре працює з м'ячем, але крім цього все складніше. Лукаку вже багато знає, як і Ренату Саншеш, тому вони адаптувалися швидше, але всім іншим потрібен час і позитивні результати, щоб здобути впевненість.

Дібала не гратиме в четвер (у Лізі Європи проти «Серветта» - прим.). Якби він сказав мені, що втомився, я б його не випускав, а він сказав мені зовсім протилежне.

Якби ми не виграли сьогодні, Колізей би вибухнув, тому мені довелося ризикнути, але я вирішив, і в четвер він не буде грати», - сказав Моурінью.