30 вересня 2023 21:34

Циганков та Довбик не допомогли "Жироні" уникнути розгрому від "Реала"

"Жирона" йшла без поразок цього сезону, але мадридський "Реал" наочно показав каталонцям, що до ідеалу їм далеко.


Глобально лише на старті господарі створювали Мадриду проблеми. Найкращий момент – удар Циганкова головою з двох метрів. Як Віктор влучив у штангу – загадка.


Ближче до середини першого тайму "Реал" заграв активніше, частіше забирав м'яч, і для "Жирони" це закінчилося катастрофою за 4 хвилини. Спершу Беллінгем елегантним пасом "шведою" а-ля Модрич віддав на гол Хоселу, а потім Чуамені результативно відгукнувся на подачу Крооса з кутового.

Могло все бути ще катастрофічніше, але вихід Беллінгема на ворота нейтралізував Гассаніга.


Чи винні українці у тому, що сталося? Ні. В обох голах пряма вина Дейлі Блінда, який втрачав "своїх" гравців. Інша річ, що і в атаці від Циганкова та Довбика користі було мало, тому Віктора замінили у перерві, а Артема на 60-й хвилині.


"Жирона" всіма силами намагалася повернутися в гру, і навіть була до цього близька. Спершу Давид Лопес, а потім Янхель Еррера розстрілювали ворота з другого поверху, але один пробив у Кепу, а другий вище. "Реал" зрозумів це як сигнал, і негайно добив інтригу. Гассаніга зреагував на удар Хоселу, але не добивання Беллінгема.

Хтось скаже, що "Жирона" не заслужила 0:3, але, послухайте, реалізація моментів, концентрація, якість оборони – це не питання везіння/невезіння, це фундаментальні речі. По суті, Мадрид сьогодні дав каталонцям урок футболу, якщо, звісно, не рахувати цирк імені Начо у доданий час.

У таблиці після перемоги у "Вершкових" 21 очко, у "Барси" – 20, у "Жирони" – 19. Тут різниця між командами поки не така суттєва.


8-й тур Прімери. Жирона. "Монтіліві"


"Жирона" - "Реал Мадрид" - 0:3

Голи: Хоселу, 17, Чуамені, 21, Беллінгем, 71


"Жирона": Гассаніга – Коуто, Ерік Гарсія, Блінд, Гутьєррес – Давид Лопес (Порту, 60) – Циганков (Валері, 46), Еррера (Соліс, 87), Алейш Гарсія, Савіо (Торре, 79) – Довбик (Стуані, 60)


"Реал Мадрид":
Кепа – Карвахаль, Рюдігер, Начо, Камавінга – Вальверде (Браїм Діас, 87), Чуамені, Кроос – Беллінгем (Себальос, 74) – Вінісіус (Родріго, 68), Хоселу (Васкес, 87)

Попередження: Ерік Гарсія, 64, Стуані, 90+4 - Кепа, 84, Рюдігер, 90+4


Вилучення: Начо, 90+4