29 вересня 2023 15:22

ВАКС збільшив власнику "Чорноморця" Кауфману заставу до 159 млн грн через порушення процесуального зобов'язання

Власник «Чорноморця» та бізнесмен Борис Кауфман порушив правила процесуального процесу у справі про злочин організації в Одесі.


Як повідомляє «Слово і справа», Вищий антикорупційний суд через це збільшив Кауфману заставу із 129 мільйонів гривень до 159.


Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до суду клопотання про стягнення всієї суми застави у дохід держави та збільшення її через порушення правил процесуального боргу.


Зазначається, що навесні цього року Кауфман зустрічався з керівниками приватних компаній ТОВ «Автомагістраль-Південь», єдиним власником якого є Олександр Бойко та ТОВ «Кліар-Сіті», співвласником якого є Петро Багрій через австрійську компанію VT FOISON GMBH. Про це на допиті розповів Багрій.


Ці особи є свідками у справі Кауфмана та зустрічатися з ними йому було заборонено правилами винесення застави.


Також Багрій повідомив слідству, що нібито надсилав Кауфману таблиці діяльності ТОВ «Кліар-Сіті» за 2023 рік, де вказувався облік сплати 10% від доходів його компаній з серпня 2022 по березень 2023 року. При цьому у серпні 2022 року ТОВ «Кліар-Сіті» перераховано 1828430 грн. і надалі щомісячно відбувалося перерахування у розмірі 150 000 на ТОВ «ФК «Чорноморець», співвласником якого є Кауфман.

Прокурор САП просив збільшити розмір застави за Кауфмана до 517,8 мільйона гривень, а в дохід держави стягнути 112 мільйонів, які були внесені до цього.

Суд частково задовольнив клопотання, збільшивши заставу до 159 мільйонів.