27 вересня 2023 15:59

Федерація футболу Латвії відмовиться від матчів проти російських команд

Фото - ua.depositphotos.com


Федерація футболу Латвії (ФФЛ) оголосила, що не проводитиме матчів проти російських збірних. У заяві федерації наголосили, що така позиція залишиться чинною до закінчення війни в Україні.


“Латвійська федерація футболу (ЛФФ) підтверджує, що збірні Латвії з футболу всіх рівнів не гратимуть проти російських команд, незалежно від місця проведення таких ігор чи форми вистави російських спортсменів”.

У лютому минулого року ФІФА та УЄФА не допустили всі російські збірні та клуби до участі у змаганнях під егідою організацій через повномасштабне військове вторгнення росії на територію України. Також ФІФА та УЄФА не призначали офіційних осіб із країни-агресора на міжнародні матчі.

Також в УЄФА заявили, що кримські клуби не мають права виступати у турнірах під егідою російського футбольного союзу. Тимчасово окупованому півострову Криму європейські функціонери встановили статус «особливої зони» у 2014 році.


Президент УЄФА Александер Чеферін стверджував, що російські футбольні клуби та національні збірні росії будуть під баном УЄФА до кінця військових дій в Україні.

Однак днями УЄФА допустив до міжнародних змагань збірні росії U-17 (юнаків та дівчат) протягом сезону-2023/24. Усі матчі команд проводитимуться без прапора, гімну, національної ігрової форми та не на території росії. При цьому дискваліфікація решти російських збірних залишається чинною.

На рішення УЄФА відреагували у Футбольній асоціації Англії, де ухвалили рішення зберегти свою позицію та бойкотувати матчі з командами з росії, незважаючи на допуск УЄФА.

Свою заяву опублікували й в Українській асоціації футболу. УАФ засудила рішення УЄФА про повернення на міжнародну арену юнацьких збірних росії (U-17) під нейтральним прапором та відмовилися від участі у матчах з російськими командами.