26 вересня 2023 20:00

"Мудрик був кинутий в багаття марнославства": в Англії поставили хрест на "Челсі" імені Боелі

Англійська преса розкритикували власників лондонського Челсі Бехдада Егбалі та Тодд Боелі, які призвели клуб з історією до втрати ідентичності.

30 травня 2022 року лондонський Челсі був проданий консорціуму Clearlake Capital, який очолює американський бізнесмен Тодд Боелі.


В Англії підбили підсумки правління співвласників лондонського клубу, вказавши на те, що команда за цей час витратила велику купу грошей, не досягла результату та втратила ідентичність.


«Челсі перетворився на гігантські двері, що обертаються, з гравцями на суму в 1 мільярд фунтів стерлінгів, купленими за карколомно короткий період часу.


Склад настільки роздутий, що їм довелося побудувати прибудову до роздягальні, так багато новачків, що неможливо наздогнати їх. Команда повністю втратила свою ідентичність».


Також в англійській пресі вважають, що найсумнішим у провалі правління Боелі та Бехдада Егбалі є те, що молоді таланти, зокрема Михайло Мудрик, потрапили в клуб, де їм не допомагають розвити великий потенціал.


«Найсумніше в цьому те, що такі яскраві, молоді таланти, як Мудрик, були кинуті на багаття марнославства, збудованого Боелі та Егбалі, і були поглинуті полум’ям. Спадщина власників клубу полягає в тому, що вони перетворили все на попіл».


Місце ЗМІ вважають, що прикладом для Челсі міг стати Ньюкасл Юнайтед, який після продажу інвесторам із Саудівської Аравії, не став смітити грошима, а перейшов до зваженого менеджменту.


«Вони виконали чудову роботу, перетворивши клуб з команди, що бореться за виживання, на команду рівня Ліги чемпіонів. Ньюкасл найняв хорошого менеджера, придбав якісних гравців, і тямучих скаутів. У них був метод, за яким вони діяли розумно. Ньюкасл крок за кроком просувається вгору», ‒ йдеться у матеріалі Daily Mail.