21 вересня 2023 09:28

"Бенфіка" встановила новий антирекорд Ліги чемпіонів

Португальська "Бенфіка" з українським воротарем Анатолієм Трубіним невдало стартувала в поточному розіграші Ліги чемпіонів, поступившись удома австрійському "Ред Булл Зальцбург" – 0:2. Хоча підопічні Роджера Шмідта і провели в меншості майже 80 хвилин. Після того, як Андре Сілва був вилучений, а форвард "Зальцбурга" Шимич відкрив рахунок із пенальті.


При цьому, за даними футбольного статистика MisterChip, також "Бенфіка" встановила і своєрідний статистичний антирекорд Ліги чемпіонів – ставши першою командою в історії групового етапу турніру, яка впродовж стартової п'ятнадцятихвилинки отримала два пенальті та залишилася в меншості. Перший пенальті – втім, не реалізований австрійцями – вже на другій хвилині (!) "привіз" якраз Трубін.


Що цікаво, "Ред Булл Зальцбург" схожим чином "статистично" відзначився в Лізі чемпіонів – два роки тому, 14 вересня 2021 року, "Зальцбург" пробив три пенальті за перший тайм матчу з "Севільєю" (щоправда, забили австрійці лише один гол). І сам також пропустив із "позначки" від Івана Ракітіча (так 1:1 і закінчили).