18 вересня 2023 19:47

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Наші гравці отримали хороший досвід і ми здобули хорошу перемогу"

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу прокоментував перемогу над «Ворсклою» (2:0).


– Дуже важкий матч для нас був. Ми забили швидкий м’яч і хотіли забити ще, мали багато можливостей для цього, особливо в перші 15 хвилин. Ми швидко почали агресивно грати, мали хороші моменти. Але після 15 хвилин в нас почалися помилки. Ми намагалися грати швидко, але помилялися в технічних моментах і позиційно. Повністю контролювали гру і грали позиційно. «Ворскла» сьогодні була для нас складним суперником.


У другому таймі у нас було також багато моментів. Мали забивати і не один м’яч, мали забивати багато. Для наших гравців це дуже хороший досвід, вони мають проаналізувати свої помилки в цьому матчі. Ми хотіли забити м’яч, але і «Ворскла» намагалася забити, щоб зрівняти рахунок.


– Сьогодні «Динамо» зіграло перший матч за відсутністю Сидорчука. Як ви можете оцінити виступ Бражка?


– Бражко – дуже хороший футболіст. Я вимагаю від нього дуже багато. Він наодинці може змінити ритм гри, але не тільки він. Сидорчук був хорошим капітаном, я дуже вдячний йому за все. Радий, що він має хороший контракт з бельгійським клубом на кілька років, можу побажати йому лише удачі.


У той же час можу сказати, що Шапаренко, Шепелєв, Тимчик, Вівчаренко – це немалі втрати для нас. Це важливі гравці, які додають на футбольному полі. Але ми провели хороший матч, наші гравці отримали хороший досвід і ми здобули хорошу перемогу.


– Назар Волошин провів непоганий матч, забив гол, але ви замінили його досить рано. По ходу матчу у вас були претензії до нього, чи пов’язані вони з цією заміною?


– Так, у Волошина було багато помилок, особливо у контратаках, тому я його замінив. У нього були чудові моменти, щоб забити та індивідуально обігрувати суперників. Але це не проблема, він молодий гравець і вчиться на своїх помилках. Перший тайм він провів досить добре і мав багато простору, у них була хороша комбінація з Буяльським. Повторюся, він молодий і навчається, тому це не проблема.


– Як ви вважаєте, чи тягнув на червону картку епізод з ударом ногою у голову Ванату?


– Так, для мене це червона картка. Такі моменти на міжнародному рівні – це завжди червона картка.


– Чи відомо, коли будуть зіграні три відкладені матчі?


– У нас буде час, щоб прийняти рішення про ці поєдинки. Пам’ятаємо, що в Одесі в нас була важка гра після переїзду, тому прийняли рішення не грати матч з «Металістом 1925» у цей же момент. Відклали його трохи, щоб краще підгодуватися до матчу-відповіді. З «Металістом 1925» та «Зорею» зіграємо цього року, але з «Вересом» трохи пізніше, можливо у грудні. Подивимося, поки відповіді немає.