14 вересня 2023 09:53

"Він 100% хоче виграти чемпіонство". Кабаєв висловився про роботу з Луческу

Півзахисник «Динамо» Владислав Кабаєв розповів про роботу з Мірчею Луческу.


– Як вам працювати з Луческу?


– Це знакова фігура для футболу, і не тільки українського. Заходиш в інтернет – і бачиш, як його порівнюють за кількістю трофеїв з Гвардіолою, Фергюсоном, Лобановським… Це метр футболу. Ти раніше дивився по телевізору, як грав його «Шахтар», і завжди хотів спробувати.

Я ще до «Динамо» спілкувався з Тимчиком та Андрієвським. Вони казали, що дуже тяжко в плані навантажень, треба багато бігати. Але тоді був результат – перше місце в УПЛ і Кубок. У цього тренера ти теж не можеш розслабитись. Ти весь час у тонусі, де б ти не був – збори, чемпіонат, теорія.

Луческу – максималіст, і він буде чекати від тебе того ж самого. У свої 78 років він живе футболом. Він мешкає на базі, дивиться кожен матч, хто б не грав. Коли у нас теорія, наприклад, про «Минай», то він знає кожного їхнього футболіста – хто де грав, який у нього зріст. Він живе цим. Він розказує про свою кар’єру, як він готувався.

Я дізнався багато нового для себе. Стараюсь бути як губка і вбирати всю корисну інформацію, щоб в майбутньому вона допомогла мені. Навіть не обов’язково у футболі. Якщо ти завжди готовий до удару, це може допомогти в бізнесі або в якійсь життєвій ситуації.

– Чи є у Луческу розуміння, як вивести «Динамо» з кризи?

– Містер з командою до кісток, він живе цим. На теорію приходить з блокнотом, знає все про гравців суперника, який у кого зріст, вага, що він робив вчора. Він 100% хоче виграти чемпіонство. Не знаю, що буде далі, бо у нього закінчується контракт, і чи буде він далі у футболі. Але він цим дуже сильно горить. У нього все кипить, коли немає результату. Він всім своїм поглядом це показує.

Критики на нас багато, але щоб у кожного все було позитивно в житті – такого не буває. Навіть у Мессі та Роналду є якийсь негатив. Такого ніколи не буде, що завжди все добре. У нас це трохи затягнулось, тут я згоден. Всі чекали, що це буде 2-3 місяці, але трохи затягнулось те, що немає того результату, який ми і вболівальники хочемо. Якого прагне президент.

Але у нас є діалог з вболівальниками, президентом і з тренером. Ми всі в одному човні і будемо робити все, щоб був результат, а «Динамо» було на першому місці.


– З Ігорем Суркісом спілкуєтесь?

– Так. На базі сьогодні були. Тут треба під настрій потрапити, – сміється Владислав. – Якщо хороший настрій, то може і пожартувати. На збори приїжджав – взагалі супер. Навіть на зборах він міг премію виписати.

А коли настрій поганий – ти сам розумієш, що не хочеться потрапляти на очі і червоніти через те, що ти не виконав завдання. Спілкування, діалог є – це дуже добре.